Erasmus+ “Key for Innovative Teaching” uitwisseling Rodi Garganico Italië

donderdag, 25 april, 2019

Van 11 tot 15 maart zijn 3 leerkrachten van onze school in het kader van ons Erasmus+ project “Key for Innovative Teaching” naar Italië gereisd. We waren te gast in onze partnerschool IISS “Mauro del Giudici” in Rodi Garganico. Samen met de Italiaanse en Roemeense (Navodari) collega’s werd er tijdens verschillende workshops en seminaries gewerkt rond STEM en inclusie in het onderwijs. Ook werden de verschillende reisgidsen met oa de beschrijving van de regio, de politieke structuur en het onderwijssysteem gebundeld.

Het grote verschil in onderwijsinclusie is ons het meest bijgebleven. Zowel in de Italiaanse als Roemeense secundaire school zijn er ongeveer 12 ondersteunende leerkrachten per 10 leerlingen met één of andere beperking zoals bijvoorbeeld ASS (vorm van autisme). Een groot contrast met ons Vlaams M-decreet waar veel minder begeleiding wordt voorzien.

De volgende en tevens laatste uitwisseling van ons 2-jarig Erasmus+ project vindt plaats in Navodari, Roemenië. Samen met de leerlingen gaan we van 6 tot en met 10 mei in partnerschool Scoala Gimnaziala Grigore Moisil ons project afsluiten met presentaties van hun werk.