Erasmus+ nieuws: DIGculture

dinsdag, 8 november, 2022

Op maandagochtend verwelkomden we onze collega’s uit Polen, Kroatië, Portugal, Turkije en Noord-Macedonië op onze school. Er werd even bijgepraat met een tas koffie en Belgisch chocolaatje. Daarna gaven onze leerlingen een rondleiding in en rond het schoolgebouw. Wist je dat onze Turkse collega’s soms 45 leerlingen in een klas hebben? En dat onze Kroatische partnerschool maar 200 leerlingen in totaal heeft?

Na een lunch met de volledige groep, werden we om 14u verwacht in het gemeentehuis voor een kort woordje uitleg over Dilsen-Stokkem en het onderwijs in de gemeente. We mochten genieten van een heerlijk streekproduct, Limburgse vlaai! De eerste dag werd afgesloten met een korte wandeling door Dilsen.

Op dag twee van ons uitwisselingsproject wilden we onze bezoekers graag kennis laten maken met de streek. Een ochtendwandeling in Negenoord De Wissen en een bezoekje aan het vernieuwde bezoekerscentrum stonden op de planning. We vertrokken terug richting school om te vergaderen over de toekomstige uitwisselingen en opdrachten, gevolgd door een lunch, gemaakt door onze leerlingen en hun ouders, waarvoor dank! In de namiddag was het tijd om enkele lessen bij te wonen. Hoe worden de tablets gebruikt in de lessen? Hoe verloopt een CLIL-les? De collega’s hebben een leerrijke middag gehad!