Kickstart YOU.LEGEND

dinsdag, 5 maart, 2019

Op dinsdag 19 februari vertrokken twee bussen vanuit Dilsen richting Puurs. Plaats van bestemming: het pop-up theater van Studio 100. Deelnemers: de leerlingen van 5 handel en 5 BI, de economisten van 5 en 6 ASO en 6 leerkrachten economie. Het event: YOU.LEGEND.

Een gedetailleerd programma hadden we niet van tevoren gekregen. We moesten ons maar laten verrassen en het zou sowieso de moeite zijn… en dat was het zéker!
Het werd een intense middag vol entertainment, muziek en sprekers die ondernemende verhalen brachten. Een totaalbeleving die onze jongeren een echte “kickstart” gaf en naar huis stuurde met een berg inspiratie, klaar om uit de startblokken te springen. Want dat is waar YOU.LEGEND om draait: leerlingen van de derde graad secundair onderwijs helpen om hun talenten te ontdekken en dan inspireren om een ondernemende houding aan te nemen zodat die talenten maximaal kunnen ontplooid worden. De zoektocht naar die talenten en het nastreven van ambities is ook een vorm van ondernemend zijn.

Tal van sprekers passeerden de revue. Jasper Lambrechts, 23-jarige student uit Hasselt en bedenker van YOU.LEGEND. Bart Somers, burgemeester van Mechelen. Steffi Vertriest, TV-chef en blogster achter ‘Bye bye Cheeseburger’. Average Rob, populaire DJ/muzikant. Hans Bourlon van Studio 100 en Marc Herremans, topatleet. Stuk voor stuk brachten ze hun persoonlijk verhaal van ondernemend zijn.

Ondernemende jongeren zijn de toekomst. Daar was Studio 100 al van overtuigd. Na deze voorstelling deelt elke deelnemer van YOU.LEGEND die mening!