Studentenbedrijven SHD vallen in de prijzen!

donderdag, 28 februari, 2019

Op 23 februari waren onze 7 studentenbedrijven samen met 35 andere Limburgse bedrijfjes, op uitnodiging van Vlajo, aanwezig om hun producten te verkopen in Shopping 1 in Genk. De bedrijfjes en hun directeurs werden gewikt en gewogen. Niet alleen door al dan niet toevallige klanten maar ook en vooral door een jury bestaande uit 2 mensen van Vlajo, de schepen economie van de stad Genk en de verantwoordelijke  van Syntra Genk. Deze jury reikte 5 prijzen uit zonder rekening te houden met het onderwijsniveau. Dat betekende dus dat onze leerlingen het moesten opnemen tegen studenten van de UHasselt, de UCLL en de PXL. Een prijs winnen zou een onmogelijke opdracht worden, maar goed, daarvoor waren we ook niet gekomen.

Groot was dan ook onze verbazing toen rond 18:30 op de prijsuitreiking bleek dat niet 1 maar zelfs 2 van onze bedrijfjes tot de laureaten behoorden. Er was een eerste prijs in de categorie 'beste klantbenadering" voor Emirhan, Lukas en Yentl van Keramieton. Even later volgde opnieuw een eerste prijs, ditmaal voor Celin, Jill, Müberra en Yaren van Twist2Win. Zij werden door alle deelnemende bedrijfjes gekozen om de jongerenprijs in ontvangst te nemen. U kan wel raden dat wij, net als de studenten zelf, apetrots zijn. 

Ook de andere bedrijfjes van onze school hebben een schitterende prestatie geleverd. Hun verkoopstands waren absoluut erg geslaagd maar de jury lette natuurlijk op veel meer. Op het vlak van innovatie,  duurzaamheid en verkooptechnieken staken de hogeschool- en universiteitsstudenten ons de loef af dus op dat vlak kunnen we nog iets leren. Wij twijfelen er daarom ook niet aan dat deze dag voor alle studenten erg boeiend was. 

Voorts willen wij iedereen bedanken die gisteren de moeite heeft genomen om naar Genk te komen. Voor wie dat niet gelukt is en toch de bedrijfjes aan het werk wil zien, is er goed nieuws. Op de opendeurdag van onze school op 24 maart zullen de bedrijfjes hun laatste verkoopdag houden.