Vierdejaars verkennen Antwerpen

maandag, 18 maart, 2019

Op donderdag 14 maart en vrijdag 15 maart trokken de vierdejaars van de Stedelijke Humaniora Dilsen naar Antwerpen. Ter plaatse werden de leerlingen ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de Sinjorenstad.  

In de voormiddag brachten de leerlingen Latijn en Wetenschappen onder leiding van collega Kravanja en collega Menten een bezoekje aan het Rubenshuis waar ze een overzicht kregen van het boeiende leven van de Antwerpse schilder die een toonvoorbeeld werd van de Barok. De leerlingen van handel en economie gingen de muzikale tour op door een kijkje te gaan nemen in het Vleeshuis. Daar kregen ze een exclusieve rondleiding onder begeleiding van collega Gonnissen en collega Jacobs om op een interessante manier kennis te maken met de geschiedenis van het gebouw. De andere klassen tenslotte kwamen na een leuke stadswandeling uit bij het museum van Plantijn waar de focus vooral lag op de wereld van de boekdrukkunst. Het huis en de tuin, gebouwd in de renaissancestijl  gaven een prachtig beeld over het leven in de 16e eeuw.  

Na een welverdiende lunchpauze verzamelden we terug op de Grote Markt van waaruit we richting het MAS wandelden. In dit prestigieus museum maakten de leerlingen verder kennis met de feestelijke geschiedenis van de stad, de productie van voedsel doorheen de tijden, de ontwikkeling van de Antwerpse haven en de nuances tussen verschillende wereldreligies en andere culturen.