Bezoek uit Tenerife

dinsdag, 21 juni, 2022

Van dinsdag 19 april tem vrijdag 29 april waren Edurne en Sandra, twee leerkrachten uit Tenerife, te gast aan onze school. Ze volgden een aantal taal- en CLIL-lessen, leerden bij over eTwinning en kwamen voor het eerst in contact met de coöperatieve werkvormen van Kagan. De dames waren laaiend enthousiast over onze werking en zullen een aantal dingen nu proberen te implementeren in hun eigen school. Ook ontstond het plan om in de toekomst verder met hen samen te werken in een uitwisselingsproject met onze leerlingen.

We maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal initiatielesjes Spaans te organiseren voor onze tweedejaars Moderne Talen en één klas uit het 6de jaar. De leerlingen leerden op korte tijd zichzelf voor te stellen in het Spaans en een aantal vragen te stellen aan hun medeleerlingen. Wie weet hebben ze de smaak nu te pakken om nog meer vreemde talen te leren!

Ook namen we de dames twee dagen mee op pad naar Nederland en bezochten er het Sophianum in Gulpen, het Jan van Brabantcollege in Helmond en Brainport Development in Eindhoven. We leerden heel veel bij op het vlak van CLIL en internationalisering en zullen ook met deze scholen in de toekomst verder samenwerken. Onze contactpersoon van Gulpen kwam zelfs intussen ook onze school al een keertje bezoeken en de verdere plannen voor een uitwisseling met onze tweedejaars bespreken.

Wordt vervolgd...