Erasmus+

KEY ACTION 1: Mobiliteitsprojecten van personeel

Februari 2022

Collega's K. Schuffelers, H. Reuskens, K. Houben, D. Moors, V. Doumen namen deel aan het LIFE event 2022 in Rovaniemi.

Oktober 2021

Mevr. K. Houben en Mevr. K. Schuffelers namen in Porto deel aan een cursus rond het opzetten van een schoolbeleid rond internationalisering in het kader van Erasmus+/KA1. Ze kwamen naar huis met een koffer vol inspiratie en ideetjes!

 

Van maandag 25 november 2019 tot vrijdag 29 november 2019 waren collega’s Dirk Moors, Kim Houben en Veerle Doumen te gast in het Colegio Arboleda in Sevilla, Spanje om van mekaar te leren rond #clilmethodology en #cooperativelearning

KEY ACTION 2: Partnerschappen

3Multi is tijdens de komende 2 schooljaren, 2019-2021, het Erasmus+ project van de SHD. Samen met onze partnerscholen uit Tahiti (Frankrijk), Terceira Azoren (Portugal), Turkije, Sicilië (Italië) en Roemenië werken de leerlingen en leerkrachten samen rond Multimedia, Multidisciplinary en Multiculturism (3Multi). Het verloop van dit project kan je volgen op de SHD website (nieuws) en sociale media.

November 2021: startevent "Digital Cultural Heritage"

(2021-11-17) Momenteel verblijven Mevr. Roumans, Mevr. Reuskens en Dhr. Opoka in Polen voor het startevent van een nieuw Erasmus+ project "Digital Cultural Heritage". Naast Polen zullen wij in dit project samenwerken met Noord-Macedonië, Turkije, Portugal en Kroatië. Onze collega's hebben al enkele drukke dagen achter de rug. Ze werden eerst en vooral super goed verwelkomd door de school. De leerlingen deden een mooie volksdans. Er werden reeds twee scholen bezocht en in beide scholen hebben ze genoten van allerlei projecten van de leerlingen. De Erasmus+ leerlingen spraken onze collega's toe via zoom door een quarantaine. Morgen staat er een live ontmoeting op het programma op een nieuwe dag vol workshops rond traditioneel eten.

Het verdere verloop van dit project kan je volgen op de SHD website (nieuws) en sociale media.