Erasmus+ nieuws uit Sicilië!

maandag, 6 juni, 2022

Na een vlotte vlucht vanuit Charleroi konden collega's Kathleen Cleven en Katrijn Hansen samen met Bente Heynen (6C1) en Laurie Egelie (6A) starten aan hun Erasmus+ avontuur in Cefalù, Sicilië.

Maandagmorgen werden we hartelijk ontvangen op de gastschool. De leerlingen mochten hun presentatie geven over Belgische muziek en bekende muzikanten. Ook Roemenië, Turkije en de Azoren lieten ons kennismaken met hun muzikale tradities. 's Avonds deden onze leerlingen mee aan de workshop 'Sicilaanse pizza maken'.

Dinsdag pikte de bus ons al vroeg op om een bezoek te brengen aan de Silvestri krater van de nog actieve vulkaan Etna! 's Middags werden we rondgeleid door een Italiaanse collega in de mooie stad Catania.

Een bezoekje aan de Siciliaanse hoofdstad Palermo kon natuurlijk niet ontbreken. Woensdag mochten we de sfeer opsnuiven in deze stad. 's Avonds hebben we met de hele groep genoten van een folk show en werden de certificaten uitgedeeld aan alle deelnemers.

Donderdag was een drukke dag met bezoekjes aan Trapani, het bergstadje Erice en de zoutvlaktes en windmolens van Marsala. Als afsluiter mochten we genieten van de mooie zonsondergang op het dak van een restaurant.

Op de laatste dag werden we meegenomen op een boottocht langs de kustlijn van Cefalù. Daarna volgde een pittige wandeling naar de top van de heuvel, waar we de ruïnes van de tempel van Diana bezochten en konden genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Cefalù.

Het was een zonnige, prachtige en onvergetelijke Erasmus+ ervaring!