Leerlingen 2A1 ontvangen leeftijdsgenoten uit Aarlen

zaterdag, 27 mei, 2023

Zoals jullie wellicht al weten nemen de leerlingen van 2A1 (optie moderne talen) dit schooljaar deel aan een eTwinning Belgica project genaamd ASTE (Allen Samen-Tous Ensemble). Deze uitwisseling komt er dankzij het winnen van de Belgica prijs op de eTwinning Awards 2021. Mevr. Huskens wist toen deze prijs weg te kapen met het eTwinning Belgica project "Hallo, Bonjour!" Van het Prins Filipfonds (onderdeel van de Koning Boudewijnstichting) ontving zij de mooie som van 2000 EUR te besteden aan een uitwisseling met een andere taalgemeenschap binnen België.

Na ons bezoekje aan het Institut Notre-Dame in Aarlen op 10 maart laatstleden was het vrijdag 26 mei onze beurt om de Aarlense leerlingen en hun leerkrachten welkom te heten in Dilsen-Stokkem.

Tijdens de voormiddag verkenden we het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Mevr. Hoffmeister en Mevr. Hansen zorgden voor een leuk fotospel en enkele doe-opdrachten zoals een rebus, geheimschrift, woordzoeker en puzzel die we in gemixte groepjes probeerden op te lossen.

Na deze activiteit trokken we naar Brasserie De Wissen voor een lekkere lunch.

In de namiddag stond een tochtje met de fluisterboten op het programma. Een activiteit die we gratis kregen aangeboden vanwege het stadsbestuur. Dank jullie wel schepenen Pieter Indemans en Koen Sleypen om dit mogelijk te maken! De Aarlense leerlingen en leerkrachten waren onder de indruk en heel enthousiast.

Na onze tocht waarbij de ene leerkracht al betere stuurkunsten vertoonde dan de andere was het tijd om afscheid te nemen. We genoten nog van een lekkere knapkoek ons aangeboden door de mama van Axelle Baeten. Hartelijk dank Mevr. Kalders!

Het was een geslaagde dag onder een stralende zon met enthousiaste leerlingen en een tof leerkrachtenteam.